Το Flux πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο.

FluxHellas
4 min readMay 15, 2023

Το Flux έχει δεσμευτεί να επεκτείνει τα όρια της αποκέντρωσης και βρίσκεται ακόμα ένα βήμα πιο κοντά σε ένα πιο αποτελεσματικό οικοσύστημα Web3.

Πώς ξεκίνησαν όλα? Γνωρίστε τον Alex.

Το 2019, ο Alex Perritaz δούλευε στο μεταπτυχιακό του πρόγραμμα στην Επιστήμη της Πληροφορικής. Το αντικείμενο του; Εκτίμηση των κινδύνων σε πρώιμες κλινικές δοκιμές χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική Transformers. Παρόλο που ήταν ακόμα μια σχετικά νέα ιδέα τότε, η αρχιτεκτονική Transformers θα γινόταν η βάση για τα περισσότερα από τα σημερινά προηγμένα A.I. μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς ChatGPT. Ο Alex αγόρασε επίσης δύο κάρτες γραφικών Nvidia 2080 Ti για να δοκιμάσει τα μοντέλα του, αλλά ξέμειναν αχρησιμοποίητες στο υπόγειό του αφότου τελείωσε.

Στη συνέχεια ήρθε η έκρηξη των κρυπτονομισμάτων του 2021 και ο Alex, κατά τη διάρκεια της έρευνας του για τις δυνατότητες αυτού του κλάδου, ανακάλυψε το Flux. Διαπίστωσε επίσης ότι μπορούσε να αποκτήσει $Flux μέσω εξόρυξης χρησιμοποιώντας τις παρατημένες κάρτες γραφικών του, και από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Απόδειξη Χρήσιμης Εργασίας.

Ο Alex εμβάθυνε περισσότερο στον κόσμο του blockchain, περίεργος για την απάντηση στο ερώτημα του κόστους, της αποτελεσματικότητας και της βελτιστοποίησης. Ακριβώς όπως οι κάρτες του μετά την αρχική χρήση, ανακάλυψε ότι πολλές υποδομές στη βιομηχανία blockchain έπρεπε να χρησιμοποιηθούν περισσότερο. Θα μπορούσαν επίσης να βελτιστοποιηθούν για την επίλυση άλλων πρακτικών προβλημάτων στον πραγματικό κόσμο.

Πάρτε για παράδειγμα τον ακαδημαϊκό κόσμο. Ενώ είναι διαθέσιμοι εκτενείς υπολογιστικοί πόροι για έρευνα, οι HPC έχουν χαμηλή μέση χρησιμοποίηση 5%, με αποτέλεσμα πάνω από το 20% της θερμικής ισχύος τους να καταναλώνεται ενώ δεν χρησιμοποιούνται. Τι θα γινόταν αν αυτοί οι πόροι μπορούσαν να συγκεντρωθούν για να αυξήσουν τη συνολική τους ικανότητα και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων;

Αυτή η προσέγγιση στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεών τους και στη βελτιστοποίηση της χρήσης και της συνολικής οικονομικής τους αξίας… Γεννήθηκε η απόδειξη Χρήσιμης εργασίας για πραγματικές χρήσεις.

Ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος.

Ο Alex Perritaz, που τώρα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Δυτικής Ελβετίας στη Γενεύη, εντάχθηκε επίσης στην ομάδα επιχειρηματικής ανάπτυξης του Flux με ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του PoUW.

Ένας από τους στόχους του; Να ερευνήσει τη συνεισφορά των αδρανών πόρων στο HES μέσω του PoUW σε έργα μηχανικής μάθησης ακαδημαϊκής έρευνας. Αυτό το πρότζεκτ, που ονομάστηκε AcademicOnFlux, επικεντρώθηκε στη δυνατότητα κοινής χρήσης αχρησιμοποίητων υπολογιστικών πόρων με την ευρύτερη ερευνητική κοινότητα. Θα εξετάσει επίσης την πραγματική χρήση πόρων και την απόσβεση της επένδυσης των ερευνητικών πανεπιστημιακών εργαστηρίων όσον αφορά το υλικό, κυρίως για φόρτους εργασίας τεχνητής νοημοσύνης, θέτοντας επομένως τις βάσεις για έναν χρήσιμο αλγόριθμο όπως ο PoUW.

Μόλις βρεθεί το AcademicOnFlux σε πλήρη εξέλιξη, ο Alex θα επικεντρωθεί στο επόμενο βήμα.

Flux για φοιτητές:

Ο Alex γνωρίζει στους φοιτητές του πανεπιστημίου του την αποκεντρωμένη υποδομή του Flux βοηθώντας τους να περιηγηθούν στο οικοσύστημα και να αναπτύξουν τις εφαρμογές τους στο δίκτυο. Πέρα από το HES, ο Alex κάνει το Flux γνωστό και σε άλλα πανεπιστήμια.

«Θα ήθελα πολύ να έρθω σε επαφή με άλλα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, να μιλήσω με τους καθηγητές τους, να προσφέρω χορηγίες για δωρεάν WordPress και κόμβους, να τους κάνω να εμπλακούν με το Flux και να εξοικειωθούν με αυτό το νέο εργασιακό περιβάλλον. Για να μπορούν να δουν από μόνοι τους πόσο φθηνό και εύκολο είναι στη χρήση».

Παρόλο που το Flux συνεχίζει να προχωρά στην πρώτη γραμμή της μαζικής υιοθέτησης του Web3, επιστρέφουμε επίσης στις ρίζες μας. Επιστρέφουμε στα αμφιθέατρα, στα ερευνητικά εργαστήρια και προσεγγίζουμε μεμονωμένους φοιτητές.

«Όσο νωρίτερα εφαρμόσουμε αυτή τη λύση στη ροή εργασίας τους σε μικρότερη ηλικία. τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να γίνει μέρος της ρουτίνας τους αργότερα. Οι μαθητές του σήμερα θα είναι οι προγραμματιστές του αύριο. Το χτίζουμε για τις μελλοντικές γενιές, επομένως θα πρέπει να βάλουμε στα χέρια τους το Web3 το συντομότερο δυνατό».

Μέσα από το Proof of Useful Work, τους δείχνουμε πώς το Flux μπορεί να δώσει την λύση για ένα βιώσιμο περιβάλλον και αποτελεσματική χρήση της ενέργειας, ακόμη και από άποψη πόρων, για να τροφοδοτήσει τις πιο απαιτητικές υπολογιστικά ανάγκες του σύγχρονου κόσμου μας. Το PoUW ευθυγραμμίζεται τέλεια με τον 9ο και τον 12ο στόχο των Ηνωμένων Εθνών. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ακράδαντα:

«Το PoUW θα οδηγήσει στη δημιουργία ανθεκτικών υποδομών και θα προωθήσει τη βιώσιμη εκβιομηχάνιση, διασφαλίζοντας παράλληλα την οικονομική ανάπτυξη και εξέλιξη αγαθών και υπηρεσιών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. Διασφάλιση βιώσιμων προτύπων κατανάλωσης και παραγωγής, μειώνοντας την σπατάλη, την μερική χρήση πόρων και την απαξίωση τους λόγω παλαιότητας».

Το Flux συνεχίζει να χτίζει και να καινοτομεί με το βλέμμα στο μέλλον, παρέχοντας την υποδομή που θα τροφοδοτήσει τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης προσαρμοζόμενο στις νέες προκλήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Flux, εγγραφείτε στο Discord μας και δείτε την επίσημη ιστοσελίδα μας. Επισκεφθείτε το Flux Marketplace για να φιλοξενήσετε και να εκτελέσετε εύκολα front-ends, RPC Nodes, block books, ιστοσελίδες και παιχνίδια με λίγα μόνο κλικ.

Το Flux επαναπροσδιορίζει το μέλλον του αποκεντρωμένου διαδικτύου γεφυρώνοντας το τεχνολογικό χάσμα και επιτρέποντας στους τελικούς χρήστες να αλληλεπιδρούν ευκολότερα με το οικοσύστημα Web3. Καινοτομούμε για να τροφοδοτήσουμε τον ελεύθερο ιστό, πιο έξυπνο, καλύτερο και σε προσιτές τιμές.

--

--

FluxHellas

H Ελληνική έκδοση του Flux (RunOnFlux).